به گزارش خبرنگار ایرنا ، حجت الاسلام 'حمید شهریاری ' روز سه شنبه در سومین جشنواره ارزیابی وبگاه های حاكمیتی اظهار داشت:ساماندهی فعالیت شوراها و نهادها متولی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط یك مرجع عالی باید انجام می گرفت و هیچكدام از سران سه قوه نمی توانستند این ساماندهی را انجام دهند و از حدود اختیارات آنها خارج بود و براساس قانون اساسی مقام معظم رهبری ، تنها فردی بودند كه می توانستند این شوراها را ساماندهی كنند.
وی با اشاره به ایجاد شورای عالی فضای مجازی با دستور مقام معظم رهبری گفت: ساماندهی فعالیت شوراها با تشكیل شورای عالی فضای مجازی اتفاق افتاد و با حمایت همه فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ،این شورا می تواند فعالیت های این حوزه را ارتقا بدهد.
به گفته ی شهریاری گزارش هایی در 10 فصل تهیه و خدمت مقام معظم رهبری تقدیم شده كه فصل چهارم این گزارش مربوط به ضعف و قوت های حوزه فناوری اطلاعات است.
وی یكی از ضعف های حوزه فضای مجازی و فناوری اطلاعات را تعدد نهادهای قانونی سیاست گذار و اجرایی و تداخل فعالیت آنها و فقدان مرجع عالی تصمیم گیری در حوزه اینترنت عنوان كرد.
وی با اشاره به وجود نهادها و شوراهای متعدد تصمیم گیر در حوزه فناوری اطلاعات گفت: كارگروه فاوا در شرایطی ایجاد شد كه شورای عالی انفورماتیك ،شورای عالی اطلاع رسانی ،شورای عالی فناوری اطلاعات ، شورای عالی افتا ، شورای عالی عطف هر كدام در یك نزاع دولتی ایجاد شده بودند و با هم تداخل وظایف داشتند.
وی با بیان اینكه كارگروه فاوا ( فناوری اطلاعات و ارتباطات ) در سال 1388 ایجاد شده و سال آینده فعالیت این گروه تمام می شود، تاكید كرد كه ایجاد این كارگروه هم مشكل ساختار كلان ملی را حل نكرد.
وی افزود: دولت نهم در سال 1386 ،حكم به ادغام شوراها داد ،ولی ادغام صورت نگرفت ، چرا كه تصمیم گیری در مورد این شوراها در حدود اختیارات دولت نبود.
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی ضعف دیگر در حوزه فناوری اطلاعات را فقدان اطلاعات قابل اتكا درباره وضعیت اینترنت مطرح كرد و افزود: عمده اطلاعات ما از موسسات خارجی است ،آنها ما را رصد می كنند و اطلاع می دهند كه مردم خوزستان در اینترنت دنبال چه می گردند و یا مردم تهران بیشتر دنبال چه چیزهایی هستند .
شهریاری با اشاره به اینكه مخالف فساد و فحشا هستیم و مخالف اینترنت نیستیم گفت: اگر فساد و فحشا پاك شود ،پهنای باند و سرعت بالای اینترنت بركت است ، در غیر این صورت اینترنت مثل دیگ برنجی است كه فضله موش در آن افتاده است .
وی حاكمیت اینترنت را یك بحث جدی در دنیا عنوان كرد و گفت: این بحث در مجامع جهانی مطرح است كه كشورهای اروپایی در تلاش هستند حاكمیت امریكا بر اینترنت را كم كنند .
وی با تاكید بر لزوم اعمال حاكمیت بر فضای اینترنت در كشورمان ،افزود: ما تلاش می كنیم فضای طاهر به جوانان بدهیم كه امیدواریم با راه اندازی شبكه ملی اطلاعات بتوانیم در این زمینه گام برداریم .
وی با اشاره به پایین بودن رتبه ایران در اكثر شاخص های فناوری اطلاعات گفت: در برخی موارد حتی شاخص ها نیز تعریف نشده و فقدان نرم افزار و پالایش هوشمند محتوی ( فیلترینگ ) از دیگر ضعف های این حوزه است .
به گفته ی شهریاری یكی از مشكلات دولت نهم سرمایه گذاری نكردن در حوزه فناوری اطلاعات سرمایه گذاری بود و در دولت دهم هم تا حال سرمایه به این حوزه نیامده است.
وی ابرازامیدواری كرد در سال آخر فعالیت دولت دهم شاهد سرمایه گذاری در این حوزه باشیم .
وی ناكافی بودن تولید محتوی بومی برای رفع نیازهای داخلی را ضعف دیگر این حوزه عنوان كرد و گفت: هر دو وزارتخانه ای كه خود را متولی فناوری اطلاعات می دانستند در این زمینه فعالیتی نداشتند ، چرا كه نام و آب در مجوزهای ارتباطات است .
شهریاری، در مورد نقاط قوت حوزه فناوری اطلاعات گفت: قدرت فنی وزارت اطلاعات افزایش یافته و اشراف وزارت اطلاعات بر روی اینترنت و خنثی سازی حملات فنی نیز طی چهار سال اخیر رشد یافته است .
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی طراحی شبكه ملی اطلاعات را گام مثبتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان كرد و گفت:دسترسی 46 درصد مردم به اینترنت و تاسیس مركز رسانه های دیجیتال در وزارت ارشاد از دیگر فعالیت مثبت در این حوزه بود .
شهریاری گفت : بر خلاف بحث ماهواره ،حوزه های علمیه در برخورد با اینترنت خوب عمل كردند و اینترنت را به نفع خود مصادره كردند.
اقتصام **1579 **1561